май 21, 2017

По малка кола повече проблеми

Ако имате по-малка кола, дали ще ви се налага по-често да звъните на пътна помощ?

Автомобилите са част от нашето ежедневие. Виждаме ги навсякъде и ги ползваме за всичко. Моделите са разнообразни, точно колкото и потребите. Ако ви трябва голяма кола за много багаж – взимате си голяма кола. Ако ви трябва малка и пъргава, то тогава  си взимате малка и пъргава. Има много марки с модели за всеки вкус. Нека да поговорим за малките автомобили.

малка кола

Градска компактна кола

Замисляли ли сте се, как един малък автомобил може да се нуждае много повече от пътна помощ?

Нека ви обясним защо. Колата е малка, взели сте я за приятелката ви или за вас самия (без значение дали сте мъж или жена). Трябва ви за доставки, имате няколко коли и ползвате тази за всеки ден, защото харчи по-малко гориво (всеки има своите нужди). Точно колкото е по-малка обаче, толкова по-малки неща може да носи. Ето тук идва проблем номер едно. Размерът в малките коли е всичко. Често, производителите се опитват да натъпчат всички нужни инструменти за смяна на гума и още няколко допълнителни инструмента в малки размери, но все пак използваеми.Ако изобщо имате инструменти в колата. Може тя да ви е нужна за доставки, както казахме по-рано. Какво правите, когато багажникът ви е пълен с продукти за доставка, клиентите ви чакат, а вие имате спукана гума? Звъните на пътна помощ. С такъв тип автомобил една визитка на пътна помощ винаги е добре да стои наблизо.

 

Проблем номер две – ако решите да поправяте нещо сами на пътя.

Дори да нямате стока в багажника, а ваш собствен багаж. Прибирате се от дълга разходка, малката кола е натоварена и ви се случи проблем на пътя. Двигателя пуши, колата губи мощност или нещо друго. Инструментите ви са надълбоко в багажника, за да ги стигнете трябва да свалите целия багаж, а дали ще намерите проблема не се знае. Доста работа, доста проблеми, а може само да звъннете на пътна помощ и вашите проблеми са решени.

Не ви спираме да си взимате малки автомобили, те са наистина добри за доставки в рамките на града, пък и за разходка. Това което ви препоръчваме е  да знаете винаги, дали автомобилът ви е в добро състояние. Проверявайте го редовно, следете показателите на таблото и дори в краен случай, не се притеснявайте да използвате услугите на пътна помощ. На всеки може да се случи нещо на пътя в неочаквано за него време, без значение какъв размер автомобил има.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Разгледайте още интересни статии

Може да разгледате и другите интересни автомобилни статии

Денонощна Пътна Помощ Тоуйнгбг

Нашият екип е на ваше разположение 24/7 без почивен ден нужно е само да ни се обадите и извикате на дежурния телефон. Ние сме гъвкави и работим спрямо клиента и ситуацията така, че не се колебайте и ни потърсете, а ние ще ви помогнем!
Пътна помощ лого