Read More Read More

Компютърна диагностика на джип

Проходим спартански джип

Здравейте, в тази статия ще разгледаме в какви случай е необходимо да се направи компютърна диагностика на Джип.

В зависимост от марката и модела както и годината на пройзводство има разлика в електронните компоненти. Едни марки залагат на повече модули и по-малко релета което ги прави невъзможни за ремонт без автодиагностика. Други марки пък залагат на традиционното по-малко електроника и модули, а повече релета. Когато решите да закупите джип трябва да сте наясно за какво ще го използвате, дали ще влизате основно в пресечени местности и гори или просто ще правите походи в кални и неравни местности. За първия пример си трябва много проходим и спартански джип от класа на Мерцедес Пух (Джи класа G-class), Suzuki Vitara 1991-1997г, Suzuki Samurai, Lada Niva, Toyota Rav 4 1993-1999г това са само някой от надеждните модели за пресечени местности и гори. Тяхната високо проходимост се дължи на това, че са много леки също така са снабдени с много бавни хъбове, тесни гуми и тесно между осие (При късите бази който ние препоръчваме!) Тези джипове са изолирани максимално от електроника и са независими от компютърни системи. Запалителната им система е опростена с 1 бубина, комутатур, кабели и свещи. Може да се повредят само ако се намокря, но това рядко ще се случи защото предвидливо са качени максимално високо над двигателя.

Шосейни джипове

SUV шосеен джип Мерцедес МЛ

Тук ще разгледаме не толкова проходими модели джипове но пък за сметка на това много по-удобни за дълъг път.

Мерцедес е лидера в пройзводство както на вседеходи така и на СУВ-Шосейни джипове съчетаващи 4х4 задвиждване с комфорта на лека кола. Така през далечната 1997година се ражда легендарния модел Мерцедес МЛ с няколко бензинови двигателе: 230 (150к.с.) ; 320 (218к.с.) ; 430 (270к.с.) и 500 (306к.с.) както и дизелов двигател 270 (170к.с. ) Всички тези двигатели са много здрави и са снабдени както с ръчни 5 степенни скоростни кутии, така и с автоматични. Всички са снабдени с 4х4 някой от моделите предлагат и бавни хъбове. Но независимо монтираните електронни системи за сигурност и стабилизиране не може да се сравни и на половина с проходимостта на изброените горе модели. Това се дължи на по дългото и тежко шаси, голямото между осие и широките гуми. Дали сме за пример един от шосейните джипове, но те са много като: Audi Q7, BMW X5, Hyundai Teracan и т.н. Всички тези модели предлагат екстрите на съвременните лимузини ел.пакет, кожени седалки, автопилот, автоматик и ощя куп глезотии НО проблема е, че тяхната проходимост е с много по ниски показатели от спартанските джипове. При тези луксозни и съвременни джипки може да се прочете и анализира всичко чрез компютърна диагностика. Те са снабдени с много модули(компютри) отговарящи за всяка екстра. Затова и са много по-скъпи за подръжка. Модулите сравнение с релетата като цена са 1:100 в полза на модула.

Изкупуване на коли и джипове

Ако сте решили, че искате да смените старата кола или джип с нещо по-ново или нещо по-проходимо ние можем да ви предложим нашата нова услуга изкупуване на коли и джипове. Става лесно и бързо за целта е нужно само да се обадите на телефон: 0877 19 79 58 и да заявите оглед и оценка. Цялата процедура по изкупуване на автомобила ви трае около 1 час като за това време се прехвърля и собственосста.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *