Тук може да прочетете какви документи са ви нужни при регистрация в кат. Статията е изцяло информационна с цел да ви запознае и информира.

Закупили сте автомобил нов внос?

съдействие при регистрация на нов внос кола

Ние ще ви помогнем да регистрирате лесно и бързо колата която сте закупили

Сега трябва да отидете в КАТ и да я регистрирате, но не знаете какво ви трябва? В тази статия, ще ви разясним всичко нужно, което трябва да знаете за регистрацията на кола в КАТ.
Добре е да знаете, че когато се внася автомобил от друга държава, понякога идва със старата си регистрация, понякога без. Това зависи от държавата, но ние ще ви обясним как стоят нещата в няколко популярни държави за внос на коли.

Колко пари ще ви струва регистрацията в България:

- Еко такса, която се плаща веднъж – до 5 години 190лв, над 5 години 300 лева.
- Гражданска отговорност – зависи от фирмата застраховател, но варира около 180-400лв.
- Преминаване през канали на КАТ и издаване на регистрационни табели – цената тук зависи от региона в които се намирате, но разликите са малки.
Цените са ориентировъчни и варират, най-добре е да се обадите в кат и да проверите актуалните цени.

Нека да кажем нещо и за видовете автомобили от различни държави.

Внос от Италия.

Италиянски документи на кола

Много масово се продават автомобили от Италия в българските авто къщи. Преглеждайте техните документи, защото те имат най-голям проблем. Ако в книжката има auto Preservation или fermo, това значи че има запор и едва ли някъде ще ви я регистрират.
Изисквайте и реална фактура. Много къщи, ще ви дадат фактура с по-ниска цена от тази на автомобила, поради някакви смахнати причини. Вие изисквайте да фактурата да пише пълната сума, за да можете да я възстановите при евентуален проблем.
Може да опитате да съставите договор. В никоя друга държава в европейският съюз няма ходене при нотариуси и оценки на колата. Пише се двустранен договор, описва се автомобилът, номер на рама и двигател и датата и се подписва от двете страни. Ако обаче, на закупеният от вас автомобил има заличени номер на рама и двигател, този договор с нищо не ви спасява. Затова проверете и тях при закупуване.

Внос от Германия

Тук правилото за двустранният договор важи много повече. Пак се използва същата методика, но автомобилът идва с два талона – един с формат А4 и един наполовина големият. Лесно може да се разбере, че колата не е годна за регистрация, като талонът е скъсан през средата или е задраскана датата на отчисление. С тези две указания, автомобилът няма да бъде регистриран в нито една част на България.

Внос от Швейцария

Швейцарските коли имат друг проблем. Те идват с два нормални талона, но за да ги изнесете от страната, която не е членка на ЕС, ще трябва да платите мито. Това мито е част от стойността на колата, която е написана на фактурата от продавача. Проблемът е в това, че често тази сума се занижава, митницата отказва да ви обмити автомобилът и вие трябва да чакате доста време, докато продавачът ви издаде нова фактура.

Внос от Франция

Колите от франция идват с номера, които се връщат в родният КАТ. Също може да използвате двустранен договор за продажба или фактура, но колата трябва да е отчислена и с печати по талоните.

Ако имате нужда да транспортирате колата до кат но се чудите как ние от Репатрак София можем да ви я закараме ето и нашите цени

Денонощна Пътна Помощ Тоуйнгбг

Нашият екип е на ваше разположение 24/7 без почивен ден нужно е само да ни се обадите и извикате на дежурния телефон. Ние сме гъвкави и работим спрямо клиента и ситуацията така, че не се колебайте и ни потърсете, а ние ще ви помогнем!
Пътна помощ лого