Видове автомобилни купета

В тази статия ще Ви покажем по специфичните видове купета и се надяваме да четете с интерес статия. Приятно четене!

Купе (Coupe)

Под купе най-често се разбира кола, която е тип спортна, с твърд таван и две врати. Но вече много производители произвеждат модели, които са с три или четири врати. Класическите купета са малки и с твърд таван. Местата в колата обикновено са две отпред и доста тесни и малки седалки на втория ред, така че който пътува отзад ще му бъде доста неудобно и тясно.

Купе (Coupe)

Кабриолет (Convertible)

Кабриолетът е автомобил с каросерия, която каросерия може да има различни стилове и да става от открита в закрита при лошо време. Дизайните на движещите са в доста широки граници, като постоянно търпят нови и нови подобрения по тях. Най-ранните модели на кабриолет са били с разглобяеми покриви. В днешно време покривите са сгъваеми, като се сгъват във вдлъбнатина зад седалките или в багажника на колата. Покривите на тези автомобили могат да бъдат изработени от мек или твърд матеиал, като могат да се задвижват ръчно или автоматично според модела и производителя.

Кабриолет (Convertible)

Меките покриви са изработени от винил или текстилни материали, а твърдите от алуминий, стомана, пластмаса и други материали. Кабриолетите с твърд покрив са наричани купе-кабриолет. Има и разновидност, която я наричат Roadster (Роудстър). Това е открит автомобил с две места и спортно управление.

Лимузина (Limousine)

Тези коли са тип луксозни седани, чиято колесна база е удължена. Шасито на лимузината може да бъде удължена както от самия производител, така и от независими сервизи и работилници. Цветовете на лимузините най-често са черен или бял. Лимузините биват управлявани от професионалисти. Този тип автомобил може да се предлага със или без стъкло като преграда между пътника и шофьора.

Лимузина (Limousine)

Кросоувър

Кросоувърът е автомобил, който се произвежда на платформата на комби или хечбек. Кросоувърът има характеристики като висока стойка, високи и удобни за сядане седалки, висок клиренс и задвижване на четири колела и иконоия на горивото. Този вид автомобил заимства много от комбито и хечбека- двуобемното купе, което съчетава пътници и товарите. За сметка на пътниците може да се освободи место за добълнително багаж чрез сгъваемите седалки. Кросоувър автомобилите имат слаби офроуд възможности или дори нямат такива.

Кросоувър

Миниван

Миниванът е тип пътническо или товарно превозно средство, което е предназначено за лична употреба. Те най-често са двуобемни с много място за багаж и пътници, като даже размерите са по-големи и т седаните, хечбеците и комбитата. Минивановете се предлагат като многофункционални и полезни автомобили.

Миниван

Пикап (Pickup truck)

Пикапът може да се определи като лекотоварно, моторно средство с отворена задна част за товари. Пикапът е изграден като умалена версия на двуосен камион. Много удобни и практични при прекарването на много товари от точка А до точка Б.

Пикап (Pickup truck)

Ако не сте сигурни с покупката на първа кола, то вие може да потърсите услугите на фирма за оглед на кола преди покупката!

Ако закъсате докато сте на път и не можете да се справите сами, то вие може да потърсите услугите на пътна помощ София!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *