Съвети за безопасност при пътуване с деца

Ако планирате дълго пътуване със своето дете или деца, то вие трябва да имате в предвид, че авариите и проблемите по автомобила Ви могат да се “обадят” по всяко време и това да доведе до ПТП и така да застрашите живота си. Защитете най-ценния си “товар”, а именно вашите деца. Ето Ви и няколко интересни съвета, които да приложите преди пътуването:

  • подгответе децата си от рано за даденото пътуване, за да имат интерес за неговото осъществяване.
  • покажете им маршрута, по който ще минете и им дайте възможността да изберат местата, където ще спрете за почивка.
  • дайте също така възможност на вашите деца да изберат някои от забележителностите, които ще посетите през ваканцията.
  • дайте картата на вашите деца докато пътувате, за да знаят къде се намирате в момента.
  • поддържайте веселото настроение с песни и различни игри по време на пътуването.
    Тези съвети ще Ви помогнат да задържите внимнието на децата и така да отвлечете вниманието им от евентуални повреди по колата.
забавление по време на пътуването

Полезни съвети при пътуване с деца

Опитайте се да организирате пътуването си така, че да пътувате по светлата част на деня а не по тъмната. Това се прави по съображение за сигурност не само на децата в колата. Ако пътувате сред блясъка на изгряващото или залязващото слънце е добре да си направите кратка почивка по някое време от пътуването. Ако пътувате със самолет е препоръчително да си носите детско столче, в което да поставите детето си. Столчето трябва да е удобно на детето и то да се чувства комфортно в него.

пътуване с деца

Изработката на седалки по свой дизайн е много добро предимство при дългите пътувания. Ако пътувате с децата си в чужбина, то е добре да носите всички документи на детето си с вас, за да нямате проблеми при евентуално спиране от гранична или обикновена полиция.

Съвети при пътуване в чужбина

Ако се притеснявате, че детето Ви може да се изгуби, то тогава вие може да напишете на едно листче имената му и вашият личен телефонен номер. Друга идея е да напишете същите тези данни на ръчичката му. Всичко това се прави с цел, по-лесното му откриване, когато се загуби. Ако мислите, че това няма да помогне, може да инвестирате средста за GPS часовниче, което се прикрепя на ръчичката на детето и може да следите чрез мобилно приложение. Преди да отпътувате за чужбина направете списък с нужните неща, които трябва да закупите.

GPS гривна за деца

Подгответе се за всякакви ситуации, които биха се разигрли по време на пътуване с автомобил, самолет, кораб или друг вид превозно средство. Трябва да сте добре психически подготвени. Не показвайте притеснение или уплаха пред децата си, защото и те ще бъдат уплашени като вас самите.

За вашите нужди:

За да нямате проблеми по време на пътуванията си е добре да правите честа компютърна автодиагностика в специализирани сервизи, които предлагат тези услуги.

Ако закъсате по време на пътуване в България трябва да останете спокойни и да проявите търпение. Може да потърсие услугите на пътна помощ София. Тази компания предлага най-добрите цени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *